Patrulje fra Buddingespejderne med på Nathejk

40-50 kilometer til fods i regn, blæst og mørke ventede deltagerne, da Danmarks største og hårdeste spejderløb – Nathejk – fandt sted i weekenden. En patrulje fra Buddingespejderne kæmpede sig, lettere decimeret, sammen med 600 andre seje spejdere gennem løbet.


Et halvt hundrede kilometer til fods – ad små markveje, stier, gennem skove og over åer og stubmarker. Det er den imponerende strækning, som godt 600 spejdere på 12-17 år tilbagelagde i weekenden, da de sneg sig fra Rødvig på Stevns til Haslev på flugt fra mere end hundrede "banditter", som ville fange dem og finde de ting, de havde gemt i deres rygsække. Løbet er nemlig en slags avanceret fangeleg, hvor de yngste spejdere smugler hemmelige ting i deres oppakning og lister sig i små patruljer ad små markveje, gennem skove, på tværs af åer og over stubmarker for at undgå at blive opdaget og få deres oppakning gennemrodet. Banditterne blev spillet af lidt ældre spejdere på cykler og i biler og det hele var en del af det årligt tilbagevendende spejderløb Nathejk, der løb af stablen i den forgangne weekend. Starten gik fra Rødvig fredag aften, og lidt over 30 timer og mange vabler senere, kom de udmattede spejdere i mål på en skole i Haslev.

Spejderne kom fra hele landet, og blandt de deltagende hold var også en patrulje bestående af 6 spejdere fra Trop og Senior. Weekendens vejr gjorde sit til at sætte et ekstra hårdt præg på årets løb, der i forvejen er ét af Danmarks hårdeste spejderarrangementer. Lørdag morgen væltede regnen ned over patruljerne, mens de sneg sig afsted, og i løbet af arrangementets første døgn måtte over 150 spejdere udgå på grund af småskader og træthed. 2 af Buddingespejderne måtte også udgå i den sidste del af løbet, de resterende 4 gennemførte.

Alle de spejdere, der klarede sig gennem strabadserne inden klokken 04.00 søndag nat, blev belønnet med det eftertragtede Nathejk-mærke til uniformen.

Stor respekt til Nete, Mads, Martin, Frida, Andreas og Axel!

Se alle de officielle billeder fra Nathejk.

Se også vores Nathejk 2012-galleri.


Buddingespejderne · KFUM-Spejderne · Facebookwebmaster@buddingespejderne.dk · © 2007–2012