Klatremus og sky - Kandersteg dag 6

Dagen hvor de store spejdere fik lov at sove længe, mens de mindre fik trænet armkræfterne og koordinationen.


Dagen i dag var dagen, hvor de store spejdere fik lov til at sove længe – det var de rigtig gode til, må man sige. Til gengæld er de nemme at narre, når de så vågner. Ud af teltet skulle de, da klokken var ved at være 10, så de blev lokket med lidt godt vejr. På trods af at regnen faldt, så det må have kunnet høres på teltdugen, så hoppede de på den og kom glade ud i klipklappere – så man kan godt blive lidt forvirret af at sove for længe.

Samtidig var juniorerne og Martin ude og få sig nogle oplevelser med højder og klatreseler. Formiddagen blev brugt på kassestabling, hvor det lykkedes Martin at stable alle 24 kasser – med sig selv ovenpå. De andre klarede det også rigtig fint, og der var flere, der kom op på lige knap 20 kasser.

Eftermiddagen blev brugt nede i skøjtehallen i byen, der om sommeren fungerer som badmintonbaner og ikke mindst har en indendørs klatrevæg. Her blev der klatret på livet løs, og flere blev udfordret på deres højdeskræk.

Disse to aktiviteter skulle erstatte den bjergklatring, som spejderne desværre ikke kunne komme på, da der hele dagen har ligget en kæmpe sky over dalen, som med jævne mellemrum har spyttet lidt regn efter os.

Nogle af de store spejdere benyttede eftermiddagen til at udforske en anden stor sky, som havde lagt sig godt tilrette for toppen af Sunnbüel cable car. Her blev der gået en tur i skyen og hygget i en restaurant. De øvrige hyggede sig tilbage i lejren med kortspil, musik og afslapning.

Aftensmaden bestod af rösti med tilbehør, som er en udmærket måde at få brugt de sidste rester på. Maden blev kokkereret af trop og senior, som desuden diskede op med en ægte schweizisk ostefondue, lavet på et ægte spejder trangia. Lidt dansk skulle der også være plads til, så vi sluttede af med hjemmebragt koldskål.

Netop afsluttet er ”Kanderchallenge”, som er et løb rundt på området med forskellige opgaver. Løbet blev vundet af Jeppe, Andreas og Andreas’ hold, som de var på med spejdere fra andre lande.

Nu er det tid til lidt hygge ved bålet, mens skyen overvejer, hvor meget mere den skal spytte på os.


Buddingespejderne · KFUM-Spejderne · Facebookwebmaster@buddingespejderne.dk · © 2007–2012